9 fordeler med Gua Sha

9 fordeler med Gua Sha

I dette innlegget deler vi hele 9 fordeler ved å bruke Gua Sha med deg. Visste du at du kan redusere både rynker, hevelser i ansiktet, cellulitter, akne, hudormer og rosacea med vår Gua Sha-stein og Facial Roller?

Selv om Gua Sha-trenden er relativt ny, er det faktisk en behandling som allerede har eksistert i over 2000 år innen kinesisk medisin. Gua Sha er en massasjeteknikk som går ut på at man bruker steiner/krystaller til å massere ansikt og kropp. Når man masserer ansiktet med Gua Sha-steinen eller ansiktsrullen vil huden bli litt rød, noe som betyr at blodsirkulasjonen i området øker. Dette betyr igjen at masse næring og oksygen transporteres dit, noe som er supersunt for huden din.

Verktøyet man bruker er som regel laget av stein eller krystaller, men det finnes også varianter som er laget av stål. De vanligste variantene er jade, ametyst og rosenkvarts. Sistnevnte har vi brukt til vårt lekre Gua Sha-sett. Settet inkluderer både Gua Sha-stein og Facial Roller i Rosenkvarts med gulldetaljer, og er virkelig superlekkert om vi får si det selv. Siden rosenkvarts er en stein med naturlige formasjoner er hvert eneste Gua Sha-sett hos oss helt unikt.

1. Redusere rynker med Gua Sha

Ved å utføre Gua Sha vil hudcellene dine få mer næring og holde seg sunnere. Gua Sha stimulerer også det parasympatiske nervesystemet slik at kroppen får hvile. Å behandle ansiktet med Gua Sha-massasje vil derfor løse opp spenninger i muskulaturen i ansiktet. Muskler som er avslappet vil være med på å motvirke rynker og linjer i huden. Det er ganske fantastisk at man kan reduserer rynker under øyne, i pannen og rundt munnen ved å gjøre en behandling som er så behagelig, eller hva?

2. Forebygge anspente muskler og hodepine

Gua Sha-stein og Facial Roller er perfekte massasjeverktøy for å løse opp spente og stive muskler i ansikt, hodebunn og nakke. Vi bruker disse musklene hele dagen, og i kombinasjon med stress kan det fort bygge seg opp både muskelknuter, anspenthet og hodepine hos mange av oss.

Kvinne holder oppe Facial Roller fra Silkemyk sitt Gua Sha-sett

3. Redusere oppblåsthet i ansiktet

Hvis du ofte pleier å bli oppblåst og få litt hevelse i ansiktet, bør du fokusere på lymfedrenasje når du gjør Gua Sha. For ekstra fokus på akkurat lymfedrenasje under ansiktsmassasje er det viktig at bevegelsene man gjør går ut mot lymfeknutene. De sitter særlig i halsen og ved ørene.

Du vet kanskje at kroppen vår kvitter seg med avfallsstoffer gjennom blod- og lymfesirkulasjon, men hva er egentlig lymfedrenasje? Lymfesystemet vårt har en viktig jobb - nemlig å frakte rundt lymfe. Lymfe er en væske som inneholder hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Et velfungerende lymfesystem er altså veldig viktig for helsen, og her kan Gua Sha-massasje bidra positivt.

4. Få strammere hud og mer markert kjeve

Ved å jevnlig massere ansiktet med Gua Sha vil du faktisk oppleve å få fastere hud, et naturlig øyenbrynsløft og et strammere og mer markert kjeveparti.

LES OGSÅ: Hvordan bruke Gua Sha?

5. Behandle sensitiv hud, rosacea og sprengte blodkar

Sliter du med sprengte blodkar, sensitiv hud og rosacea i ansiktet? Du kan gjerne bruke Gua Sha som behandling, da det ved riktig bruk kan ha en beroligende effekt på huden. Samtidig skal man være litt forsiktig, da hardhendt håndtering av rødhet i ansiktet kan gjøre tilstanden verre. Vi anbefaler at du legger ansiktsrullen din i kjøleskapet i noen minutter før behandling - slik at den er god og kjølig. Rull så forsiktig over huden din med et lett trykk for å kjøle og roe ned irritert hud.

6. Behandle akne med Gua Sha

Det viktigste tipset for behandling av akne og hudormer med Gua Sha er å aldri dra/trekke Gua Sha-steinen direkte over det berørte området. Det beste er å massere området rundt kvisene. Ved å massere den friske huden rundt området med akne vil blodsirkulasjonen i huden øke, noe som igjen vil ha positiv effekt på området med akne. Fordi blodsirkulasjonen økes hjelpes huden til å lettere kvitte seg med sorte hudormer og kviser. Porer blir mindre synlige, og urenheter i huden som akne og kviser reduseres.

Gua Sha-sett fra Silkemyk til å redusere akne, rynker og rosacea

7. Få strammere hud og bli kvitt cellulitter på kroppen

På kroppen virker Gua Sha som dypvevsmassasje. Det vil løse opp spenninger, redusere muskelsmerter og øke blodsirkulasjonen. Resultatet er økt kollagen- og elastinproduksjon i huden, som gir strammere hud og færre cellulitter. Du kan bruke Gua Sha på hele kroppen, med spesielt fokus på områder du føler har mye spenninger, knuter, slapp hud og/eller cellulitter. Hos kvinner finner man ofte cellulitter på lårene, så dette er en naturlig plass å massere med Gua Sha.

Husk at når du masserer kroppen med Gua Sha-steinen vil du oppleve å få røde merker i huden. Dette er bare et tegn på økt blodtilførsel, og er naturlig. Det betyr bare at du gjør det riktig. Det forsvinner igjen etter noen få dager, heldigvis.

8. Øke mikrosirkulasjonen

Ifølge en undersøkelse gjort av Vogue vil du øke mikrosirkulasjonen med opp til 400% ved å bruke din Gua Sha i ett til to minutter hver dag. Mikrosirkulasjon er den delen av kretsløpet i kroppen vår der næringsstoffer, salter og vann tas opp - og avfallsstoffer skilles ut. Mikrosirkulasjonen er grunnlaget for at celler og organer i kroppen skal overleve.

9. Slapp mer av

Gua Sha er en avslappende skjønnhetsbehandling som fungerer som meditasjon for mange. Legg Gua Sha-steinen og Facial Roller kaldt i kjøleskap i noen minutter, finn frem din favorittolje til ansiktet, pust med magen og masser ansiktet med Gua Sha-settet ditt. Det løser opp anspente muskler, hjelper mot spenningshodepine og senker pulsen. Uansett hva det gjør for deg så er dette egenpleie på høyt nivå: og det er alltid godt for både kropp og sjel.

Tilbake til bloggen