FAQs

Vennligst les vanlige produktspørsmål nedenfor. Hvis du ikke finner svaret, leter du etter e-posten vår nederst på siden!

  LED-maske

 • Hvordan fungerer LED-masken?

  Vår LED-maske er en profesjonell klinisk maske som har 4 ulike lysprogrammer. De ulike lysbehandlingene penetrerer på ulike dybder inn i huden for å behandle ulike hudutfordringer. Masken har 576 LED-lys som sender ut lysbølger som treffer alle felt i ansiktet, og gir optimal behandling.

 • Hva gjør de ulike lysbehandlingene?

  Rødt lys: Denne lysbehandlingen trenger dypest inn i huden. Den regenererer hudcellene, reduserer aldringstegn som rynker og fine linjer, og den jevner ut hudtonen din. 

  Gult lys: Denne lysbehandlingen styrker sensitiv hud og reduserer rødhet i huden. 

  Grønt lys: Denne lysbehandlingen roer ned irritert hud, og denne jevner også ut hudtonen slik som rødt lys. 

  Multiprogram: Dette er et genialt multiprogram der du får litt av alt! Behandlingen starter med rødt lys, går over til gult lys, tilbake til rødt lys igjen, før det avsluttes med grønt lys.

 • Gjør behandlingene vondt?

  Nei, behandlingen med vår LED-maske er helt smertefri.

 • Hvor lenge varer hver behandling?

  Dette avhenger av resultatet du prøver å oppnå så det kan variere litt fra person til person, men hvert lysprogram ligger på 7-20 minutter. 

 • Hvor fort vil man kunne se resultat?

  Dette er en mild behandlingsform som forbedrer hudens egenskaper ved å sette i gang produksjon av kollagen i huden. Du vil derfor se en gradvis og naturlig forbedring allerede etter første behandling. Det vil likevel ta flere uker før man oppnår et fullverdig resultat. 

 • Hvor lenge varer resultatet?

  For de fleste varer resultatet rundt 180 dager. For å vedlikeholde ønsket resultat, anbefaler vi at du fortsetter behandlingen med 4-6 ukers mellomrom. 

 • Hvordan skrur man på LED-masken?

  Vår LED-maske fungerer med touch og er uten knapper. Start med å koble masken til batteribanken som følger med, og sørg for at batteriet er ladet opp før du begynner. Du slår på LED-masken ved å berøre masken ved venstre øyeåpning. Du bytter lysprogram ved å berøre ved høyre øyeåpning.

  Berøringsområdene er merket med klistremerker som enkelt kan fjernes hvis du ønsker det. LED-masken slår seg automatisk av når valgt lysprogram er ferdig. 

 • Funker LED-masken til alle?

  Ja! Vår maske passer til alle uavhengig av alder, hudtype og etnisitet.

 • Er lyset skadelig for øynene?

  Vår LED-maske kommer med beskyttelse til øynene slik at LED-lysene ikke vil skade øynene under behandling. Plasser geléputene som følger med slik at masken passer godt til ansiktet ditt, og sørg for at øyebeskyttelsen er tett inntil øynene. Unngå å se mye på lyset før og etter behandling. 

 • Tåler LED-masken vann?

  Nei, masken tåler ikke vann. Skulle du være så uheldig å få masken under vann må du ikke bruke den mer.

 • Gua Sha + Facial Roller

 • Hva er Gua Sha?

  Gua Sha er en massasjeteknikk som er blitt brukt innen kinesisk medisin i over 2000 år. Teknikken går ut på å massere ansiktet i utgående bevegelser. Massasje med Gua Sha øker blodsirkulasjonen og lymfesirkulasjonen i huden. Dette er med på å glatte ut rynker, forbedre hudtonen og teksturen i ansiktet og gir glødende hud.

  Gua Sha er en avslappende skjønnhetsbehandling vil gjøre en forskjell for huden din ved å løse opp muskulatur, drenere lymfevæske, øke blodsirkulasjon og virke oppstrammende på huden i ansiktet. Teknikken kan også lindre smerter, redusere hevelser, fjerne giftstoffer fra huden og øke oksygentilførselen. Teknikken har blitt svært populær som et naturlig og “grønt” skjønnhetsritual som nærmest fungerer som meditasjon for mange.

 • Virker Gua Sha?

  Ja. Gua Sha vil også øke blodsirkulasjonen i huden din. Når den økes får hudcellene dine mer tilførsel av blod, næring og oksygen slik at huden får en umiddelbar glød, samtidig som avfallsstoffer fraktes bort. Ved å massere ansiktet i utgående bevegelser setter du også i gang lymfedrenasje. Dette vil minske hevelser i ansiktet og rense huden for avfallsstoffer. Gua Sha brukes også mot spenningshodepine, anspent kjevemuskulatur og stive muskler.

 • Hvordan bruker jeg Gua Sha-steinen?

  Før du begynner må du passe på at huden din er nyrenset. Påfør så en deilig ansiktsolje eller et serum på huden din, slik at steinen glir godt over huden. Aldri utfør Gua Sha på tørr hud. Hold steinen flatt mot huden, og beveg steinen i et rolig tempo over huden. Bruk lett til medium trykk. Bevegelsesretningen skal alltid være sidelengs eller oppover for god lymfedrenasje. 

  1. Start nederst i nakken. Før steinen oppover 5-10 ganger og vrikk litt på steinen hver gang den treffer hårfestet. Gjenta samme mønster på sidene av nakken og fremme på halsen.

  2. I ansiktet starter du nederst ved kjeven og fører steinen mot øret 5-10 ganger. Den buede siden er perfekt å bruke her.

  3. Neste rute er over kinn og kinnbein, bruk gjerne den lange flate siden av steinen. Gå så over området under øyet, deretter øyenbrynet. I disse områdene bør du bruke et lettere trykk, og steinens bevegelsesretning er nå mot tinningen.

  4. Til slutt skraper du lett i pannen, fra midt mellom øyenbrynene og opp mot hårlinjen. 

 • Hvordan bruker jeg Facial Roller?

  Vår Face Roller er en ansiktsrulle for mer skånsom, men likevel effektiv massasje. Facial Roller stimulerer blodsirkulasjonen slik at huden får en sunn glød, og virker samtidig avkjølende på hoven og irritert hud.

  1. Før du begynner må du rense huden. Bruk alltid Facial Roller sammen med et produkt, som en ansiktsolje eller et serum. Du kan også bruke Face Roller over en sheetmaske, som gjør at rullen glir lettere over ansiktet og huden trekker til seg fuktigheten fra masken ekstra godt.

  2. Rull med et lett til medium trykk i et rolig tempo når du bruker ansiktsrullen. Bevegelsesretningen skal alltid være sidelengs eller oppover. Rull i en retning, og ikke rull frem og tilbake.

  3. Start nederst ved halsen og beveg deg oppover, husk også sidene av nakken. Rull over samme område 5-10 ganger. I ansiktet starter du nederst ved kjeven, deretter over kinnene og kinnbeina, og ruller over huden 5-10 ganger opp mot øret.

  4. Rull så over områdene under og over øyet mot tinningen, og til slutt i pannen fra midten mellom øyenbrynet opp mot hårfestet. Bruk den store rullen på kinn, kjeve og panne, mens den lille rullen er super til området rundt øynene.

  Tips! Har man for eksempel Rosacea vil jeg anbefale en nedkjølt Facial Roller over Gua Sha-steinen.

 • Hvilken olje bør jeg bruke når jeg utfører Gua Sha-massasje?

  Det finnes mange ulike oljer man kan bruke til Gua Sha-massasje. Både mandelolje, arganolje, kokosolje, sheasmør og jojoba fungerer bra sammen med ditt Gua Sha-sett fra Silkemyk. Hvilken olje som passer din hud avhenger av hudtype og årstid. Tørr hud og kaldere temperaturer krever fetere ansiktsoljer. Dette kan for eksempel være kokosolje, sheasmør eller mandelolje. Fet hud og varmere temperaturer trenger lettere oljer. Dette kan være olje fra aprikoskjerner, sesamfrø eller jojoba-olje.

 • Hvor ofte bør jeg bruke mitt Gua Sha-sett?

  Det finnes ikke noe fasitsvar på hvor ofte eller mye du bør bruke ditt Gua Sha-sett. Bruk det så mye du ønsker. Vi anbefaler 3-5 minutter ca 3 ganger i uken.

  Ifølge Vogue vil du øke mikrosirkulasjonen med opp til 400% ved å massere ansiktet daglig i ett til to minutter. Mikrosirkulasjon er den delen av kretsløpet der næringsstoffer tas opp og avfallsstoffer skilles ut. 

 • IPL hårfjerner

 • Hva er IPL?

  IPL står for "intenst pulserende lys", og består av skånsomme lysbølger som danner et hvitt lys. En IPL-maskin er rett og slett en laser som absorberer lys fra hårsekkene, og på denne måten setter hårveksten i dvalemodus. IPL-lysbølgene treffer melaninet i håret under huden, og det hvite lyset blir så absorbert av hårsekkene. Varmen fra lysenergien setter aktive hårstrå i dvalemodus, noe som betyr at nye hårstrå ikke vokser ut.

 • Hvordan fungerer IPL?

  Lyspulsene fra Silkemyk sin IPL-teknologi treffer melaninet i håret under huden. Det hvite lyset blir så absorbert av hårsekkene. Varmen fra lysenergien setter aktive hårstrå i dvalemodus, noe som betyr at nye hårstrå ikke vokser ut. Fordi hår vokser i sykluser og veksler mellom å være aktive og passive, stopper lyspulsene kun aktive hårstrå. Derfor må behandlingen gjentas over tid for å nå alle hårsekker.

 • Hvor lang tid tar det før jeg kan se resultater?

  De fleste kunder merker redusert hårvekst etter 3-4 behandlinger, med fullstendig resultat etter så lite som 12 behandlinger. Resultatene varierer imidlertid fra person til person.

 • Hvor ofte burde jeg bruke den?

  Vi anbefaler at du bruker IPL hårfjerner én gang i uken de første 12 ukene. Etter denne perioden, kan du benytte IPL en gang i måneden i 3 måneder, eller til du er fornøyd. For å opprettholde silkemyk hud bør du bruke laseren en gang hver 2. måned, eller etter behov. Fordi IPL-behandlingen bare er effektiv i den aktive vekstfasen til håret ditt er det ikke noe poeng i å benytte IPL hårfjerneren mer enn én gang i uken.

 • Hvilke områder av kroppen kan jeg bruke den på?

  En IPL hårfjerner kan man bruke på de aller fleste områder på kroppen med unntak av øyne og innvendig genitale områder. Vanlige områder å behandle er armhuler, armer, ben, ansikt, bikinilinje, overleppe, fingre, tær og på overarmene og lårene.

  Unngå områder med mye pigment. De pigmenterte områdene i huden din vil absorbere lysglimtene fra IPL-laseren på et dypere nivå, noe som kan føre til irritasjon i huden. Ikke bruk IPL direkte på tatoveringer, fregner, mørke fødselsmerker eller føflekker. 

 • Fungerer IPL på alle hårfarger?

  Effekten av IPL avhenger av nivået av melanin i hårstrået. Jo mer melanin i hårstrået, jo mer effektivt fungerer IPL-laseren. Veldig lyst, rødt og grått hår inneholder lite melanin, derfor vil behandlingen være mindre effektiv.

  Man kan kompensere for dette med flere behandlinger og ved å øke intensitetsnivået på behandlingen. Se gjerne tabellene våre for hvilken intensitet man bør velge, og hvilke hud- og hårtyper IPL fungerer best på i dette blogginnlegget.

 • Er hårfjerning med IPL egnet for alle hudtoner?

  IPL-teknologi fungerer best hvis hårstråene er mørkere enn huden din. Behandlingen vil derfor ikke være egnet til de mørkeste hudtypene, da melaninet har en kjemisk struktur som gjør at det kan absorbere lysenergi. Hudceller med mye melanin vil trekke til seg IPL-lyset, noe som gjør at det ikke når ned til hårsekkene.

 • Kan man fjerne hår permanent med IPL-laser?

  Du bør dessverre være forsiktig dersom noen hevder at man kan fjerne hår permanent. Hårstråene våre vokser i sykluser og veksler mellom å være aktive og passive, og alle typer for hårfjerning krever vedlikehold.

  IPL-teknologi stopper kun aktive hårstrå - derfor må behandlingen kun gjentas én gang hver 3. måned for å opprettholde resultatet du ønsker. Dette gjelder etter de 12 første ukene hvor du må utføre IPL-behandlingen én gang i uka.

 • Hvilke moduser har IPL-laseren?

  Vår IPL-laser har 3 ulike moduser som kan benyttes som du selv ønsker.

  Manuelt modus: Dette er en god innstilling hvor man selv må trykke for å utløse lysglimt. Dette moduset er optimal når man skal fjerne hår fra små områder som ansikt, armhuler og bikinilinje.

  Automatisk modus: For å aktivere dette moduset må du vende maskinen vekk fra kroppen og hold inne på-knappen i 3-5 sekunder. Dette aktiverer det automatiske moduset, og det vil starte når lysfeltet er i kontakt med huden din. Nå setter IPL-maskinen i gang lysglimt hvert 3 sekund. Husk at lysglimtene vil bare vedvare så lenge bunnen av IPL-maskinen ligger parallelt og tett mot huden.

  Glide-modus: Hold på-knappen inne med lysvinduet presset mot huden for å aktivere moduset. Dette moduset er optimalt for hårfjerning på større områder, som for eksempel legger og lår. Denne innstillingen gir automatisk fra seg et lysglimt hvert tredje sekund og vil kun avsluttes når du løfter enheten vekk fra kroppen.

 • Gjør behandlingen vondt?

  Nei, hårfjerning med IPL gjør ikke vondt. Lyspulsene kan skape en helt mild varmefølelse ved bruk, men det er helt ufarlig.

 • Kan IPL være farlig for sensitiv hud?

  Håndsettene våre er designet for hjemmebruk, og er skånsom mot huden. Dette betyr at den også passer for sensitive hudtyper.

 • Er det noe bivirkninger fra IPL?

  Bivirkninger forekommer sjeldent, dersom håndsettet benyttes som det skal. Vanlige reaksjoner etter IPL-behandling kan være rødhet og hevelse, men disse symptomene avtar som oftest rett etter behandlingen. Husk å følg fremgangsmåte som beskrevet i bruksanvisningen, og ta en hudtest før du velger intensitetsnivå. Forklaring står i bruksanvisningen.

 • Jeg har epilepsi. Kan jeg benytte IPL?

  Nei, da er IPL-behandling dessverre ikke egnet for deg.

 • Jeg er gravid eller ammer. Kan jeg benytte IPL?

  Nei. Vår IPL er ikke testet for bruk under graviditet eller amming, og bør derfor ikke benyttes. Silkemyk har blitt utviklet i samarbeid med ledende hudspesialister, og de har frarådet mot bruk av Silkemyk sin IPL eller andre lysbaserte hårfjerningsmetoder under graviditet eller amming, som en forholdsregel for å unngå eventuelle bivirkninger.

 • Kan jeg bruke min IPL-laser over områder med fregner eller føflekker?

  Du bør unngå områder med mye pigment. De pigmenterte områdene i huden din vil absorbere lysglimtene fra IPL-laseren på et dypere nivå, noe som kan føre til irritasjon i huden. Ikke bruk IPL direkte på tatoveringer, fregner, mørke fødselsmerker, føflekker og lignende.

 • Må jeg barbere området jeg vil behandle på forhånd?

  Du ingenting, men for et optimalt resultat bør du barbere områdene som skal behandles før man bruker IPL hårfjerner. Grunnen til at vi anbefaler å barbere området først er for at lysenergien skal nå hårsekken så raskt og godt som mulig. Husk at hårsekkene trenger å være intakte for at IPL skal være effektivt. Unngå derfor å vokse eller nappe hårene i området du ønsker å behandle. 

 • Hvilke hårfjerningsmetoder kan jeg benytte mellom behandlinger?

  Mellom behandlinger kan du barbere deg etter behov. Du bør ikke vokse eller nappe håret mellom behandlinger, da disse hårfjerningsmetodene fjerner hele roten. Vi trenger at roten av håret er intakt for at IPL-laseren skal kunne absorberer lyset fra den under behandlingen.

 • Kan jeg bruke IPL før eller etter solarium?

  Nei. For å beskytte huden mot skader må du vente minst to uker før du utfører en IPL-behandling etter du har tatt solarium. Når du har utført en behandling, må du vente minst 48 timer før du eksponerer et behandlet område for sol. Hensikten med denne forhåndsregelen er å forsikre seg om at huden ikke er solskadet. Ikke benytt IPL-laseren dersom du er solbrent da det kan medføre bivirkninger.

 • Kan jeg utføre en behandling etter selvbruning?

  Nei. Du bør eksfoliere huden og fjerne døde hudceller før du benytter IPL-laseren for best mulig resultat.

 • Trenger jeg å bruke øyebeskyttelse?

  Nei, det er ikke nødvendig med øyebeskyttelse når du bruker IPL-laseren. Vår IPL hårfjerner er utstyrt med en sensor som gjør at den ikke vil fyre av lysglimt med mindre hele lysvinduet er presset mot huden din. Når det er sagt, bør du aldri prøve å se direkte inn i lyset mens det blinker.

 • Hvordan rengjør jeg etter IPL-laseren?

  Rengjøring av IPL hårfjerneren anbefales etter hver behandling. Du kan bruke antibakterielle produkter som servietter, gel og rens for å gjøre selve laseren og lysvinduet rent etter behandling. Vær sikker på at hårfjerneren er slått av og ikke koblet til strøm. Du bør deretter oppbevare håndsettet på et kjølig, tørt sted. Håndsettet må være helt tørt før neste bruk.

 • Er det normalt at det lukter brent hår under behandling?

  Ja, dette er helt normalt. Ettersom lysenergien varmer opp håret, kan det lukte litt svidd. Lukten er et resultat av ubarberte hårstrå, så du kan redusere lukte ved å sørge for at huden er helt glattbarbert før du starter IPL-behandlingen.

Leter du etter noe annet? Send andre spørsmål til

hjelp@slkmyk.no