Hvordan bruke Gua Sha | SILKEMYK

Hvordan bruke Gua Sha

Gua Sha er Tik Tok-trenden influensere og kjendiser elsker, men hva er det egentlig? Med jevne mellomrom herjer en ny skjønnhetstrend algoritmene på sosiale medier, og i det siste har Gua Sha-stein og faceroller blitt svært populært. Nå har vi endelig tatt inn vårt eget Gua Sha-sett til Norge!

Hva er Gua Sha?

Gua Sha er mye mer enn bare en Tik Tok-trend. Det er faktisk en eldgammel massasjeteknikk som er blitt brukt innen kinesisk medisin i over 2000 år. Teknikken går ut på å massere ansiktet i utgående bevegelser med et Gua Sha-verktøy laget av stein som forbedrer og stimulerer huden vår. Gua Sha massasje øker blodstrømmen og lymfesirkulasjonen i huden. Dette er med på å glatte ut rynker, forbedre hudtonen og teksturen i ansiktet og gir glødende hud.

Teknikken har blitt svært populær som et naturlig og “grønt” skjønnhetsritual som nærmest fungerer som meditasjon for mange. I dagens samfunn lever vi i en travel hverdag fylt med stress, tretthet og forurensning. Alle disse faktorene kan føre til tidlige alderstegn, akne, mørke ringer under øynene og oppblåsthet i ansiktet.

Gua Sha er en avslappende skjønnhetsbehandling vil gjøre en forskjell for huden din ved å løse opp muskulatur, drenere lymfevæske, øke blodsirkulasjon og virke oppstrammende på huden i ansiktet. Teknikken kan også lindre smerter, redusere hevelser, fjerne giftstoffer fra huden og øke oksygentilførselen.

Fakta! Gua betyr å skrape og sha betyr feber, som på kinesisk vil si å skrape vekk sykdommen i huden.

Ansiktsmassasje med rosenkvarts

Når man utfører Gua Sha masserer man ansiktet med et redskap laget av stein som stimulerer huden slik at dens helse forbedres. Ved å øke blodsirkulasjonen i huden får hudcellene mer næring, de holder seg sunne og de har lettere for å frakte bort avfallsstoffer og radikaler.

Silkemyk sin Gua Sha-stein og faceroller er laget av rosenkvarts, og på grunn av naturlige formasjoner i steinene er hvert produkt hos oss helt unikt.

Norske influensere elsker Gua Sha-settet fra Silkemyk

GUIDE: Hvordan bruker man Gua Sha-stein og faceroller?

Når man kjøper Silkemyk sitt Gua Sha-sett får man ikke bare ett, men to produkter. Det ene er et Gua Sha-hjerte og det andre er en Facial Roller - derfor er denne guiden delt i to.

Hvordan bruker jeg Gua Sha-hjertet?

Det aller første man starter med når man skal gjøre Gua Sha er å rense huden for alt av produkter. Etter du har renset huden tilfører du din favorittolje eller serum på ansiktet. Det er viktig at hjertet glir lett over huden, så husk å aldri gjøre Gua Sha på tørr hud.

Husk å hold steinen helt flatt mot huden. Beveg steinen i rolig tempo med lett til medium trykk. Gua Sha skal ikke gjøre vondt - da trykker du for hardt. Bevegelsesretningen skal alltid være sidelengs, utover eller oppover.

1. Start nederst i nakken. Før steinen oppover mot hodet 5-10 ganger, og vrikk på steinen hver gang den treffer hårfestet. Gjenta samme mønster, og masser sidene av nakken og fremme på halsen med Gua Sha-steinen.

2. Nå går vi over til ansiktet. Start nederst ved kjeven, og jobb deg oppover mot øret 5-10 ganger. Her er den buede siden av hjertet veldig god å bruke.

3. Nå går vi over til kinn og kinnbein. Her kan du gjerne bruke den lange flate siden av steinen. Gå så over området under øyet, og deretter øyenbrynet.

Pass på at det ikke gjør vondt. Bruk et lett trykk på sensitive områder som for eksempel øynene. Beveg steinen mot tinningen, og husk å avslutte alle bevegelser med å vrikke på steinen.

4. Til slutt fører du steinen lett over pannen. Bevegelsen går fra midt mellom øyenbrynene og opp mot hårlinjen. Husk å vrikk.

Hvordan bruker jeg Gua Sha Facial Roller?

Også nå er det viktig å ha renset hud, og start ritualet sammen med et produkt som for eksempel olje, serum eller en sheetmaske. Dette gjør at rullen glir lettere over ansiktet.

Rull alltid med et lett til medium trykk i et rolig tempo når du bruker ansiktsrulle. Bevegelsesretningen skal være sidelengs eller oppover. Rull alltid i en retning, og unngå å rulle frem og tilbake.

1. Start nederst ved halsen. Beveg rullen oppover, og ikke glem sidene av nakken. Rull over samme område i 5-10 ganger.

2. Nå går vi over til ansiktet. Start nederst ved kjeven, og ta deretter kinnene og kinnbein. Rull over huden 5-10 ganger opp mot øret. Her er den store rullen fin å bruke.

3. Rull området under og over øyet. Beveg rullen mot tinningen, og velg gjerne den lille rullen for bedre kontroll.

4. Til slutt ruller du i pannen. Her går man fra midten mellom øyenbrynet og opp til hårfestet.

Tips! Ønsker du en ekstra god og kjølende effekt når du masserer ansiktet kan du legge både Facial Roller og Gua Sha-hjertet i kjøleskapet i 10 minutter før du starter ritualet.

Vi i Silkemyk har forståelse for at noen synes det er enklere å lære visuelt. Vi har derfor laget en videoguide hvor Mie Cappelen viser hvordan man utfører Gua Sha på riktig måte.

Virker Gua Sha?

Ja. Ifølge Vogue vil du øke mikrosirkulasjonen med opp til 400% ved å massere ansiktet daglig i ett til to minutter. Mikrosirkulasjon er den delen av kretsløpet der næringsstoffer tas opp og avfallsstoffer skilles ut.

Gua Sha vil også øke blodsirkulasjonen i huden din. Når den økes får hudcellene dine mer tilførsel av blod og oksygen. Ved å massere ansiktet i utgående bevegelser setter du i gang lymfedrenasje. Dette vil minske hevelser i ansiktet og rense huden for avfallsstoffer.

Gua Sha-settet vil derfor hjelpe deg med å redusere rynker, få mer glød, fjerne urenheter og minske poser og mørke ringer under øynene. Gua Sha brukes ogaå mot spenningshodepine og anspent kjevemuskulatur.

Hvor ofte bør jeg bruke mitt Gua Sha-sett?

Det finnes ikke noe fasitsvar på hvor ofte eller mye du bør bruke ditt Gua Sha-sett. Bruk det så mye du ønsker. Vi anbefaler 3-5 minutter ca 3 ganger i uken.

Hvilken olje bør jeg bruke?

Husk at Gua Sha alltid bør brukes sammen med en ansiktsolje. Akkurat hvilken olje du ønsker å bruke er opp til deg - så her kan du velge din favoritt. Hvis du ikke pleier å bruke olje eller allerede har en favoritt så skal vi prøve å hjelpe deg med å finne en olje som passer din hud.

Det finnes mange ulike oljer man kan bruke til Gua Sha. Både mandelolje, araganolje, kokosolje, sheasmør og jojoba fungerer bra sammen med ditt Gua Sha-sett fra Silkemyk.

Hvilken olje som passer din hud avhenger av hudtype og årstid. Tørr hud og kaldere temperaturer krever fetere ansiktsoljer. Dette kan for eksempel være kokosolje, sheasmør eller mandelolje. Fet hud og varmere temperaturer trenger lettere oljer. Dette kan være olje fra aprikoskjerner, sesamfrø eller jojoba-olje.

Hvilken type stein er best til Gua Sha?

Til ansiktsmassasje er det veldig praktisk med et sett med både Gua Sha-hjerte og en facial roller for å komme til overalt. Skal du bruke Gua Sha til kroppen kreves det muligens en litt større stein, selv om hjertet nok vil fungere godt.

Vårt sett er laget i Rosenkvarts. Rosenkvarts er en krystall som kalles kjærlighetssteinen. I steinen opptrer en kjemisk forbindelse kalt “Silkatmineral” som er med på å øke blodsirkulasjonen og redusere hevelser. Gua Sha verktøy lages ofte i krystall slik som vår, jade eller horn.

Hvorfor ansiktsmassasje?

Det er mange fordeler med å regelmessig massere ansiktet. Det kan blant annet bidra til å forbedre hudens tekstur og gi mer glød i huden. Huden vil også få økt blodsirkulasjon, bedre lymfedrenering og vil fjerner flere giftstoffer som igjen vil holde huden din sunn og ren.

Gua Sha-sett i Rosenkvarts fra Silkemyk

3 grunner til å investere i vårt Gua Sha-sett.

1. Øker mikrosirkulasjonen

Ifølge en undersøkelse gjort av Vogue vil du øke mikrosirkulasjonen med opp til 400% ved å bruke din Gua Sha i ett til to minutter hver dag. Mikrosirkulasjon er den delen av kretsløpet i kroppen vår der næringsstoffer, salter og vann tas opp - og avfallsstoffer skilles ut. Mikrosirkulasjonen er grunnlaget for at celler og organer i kroppen skal overleve.

2. Avslapping

Gua Sha er en avslappende skjønnhetsbehandling som fungerer som meditasjon for mange. Pust med magen, finn din favorittolje og masser ansiktet med Gua Sha-settet ditt. Det løser opp anspente muskler og kan hjelpe godt på spenningshodepine. Uansett hva det gjør for deg så er dette egenpleie på høyt nivå: og det er alltid godt for både kropp og sjel.

3. Øker blodsirkulasjonen og lymfedrenasje

Ved å bruke Gua Sha øker blodsirkulasjonen i huden, og dermed får hudcellene dine mer tilførsel av blod og oksygen - altså mer næring. Hudcellene holder seg sunne og friske, og de har lett for å frakte bort avfallsstoffer og radikaler. Lymfedrenasje setter i gang flere renselsesprosesser i kroppen. Lymfesystemet i kroppen ivaretar mange viktige funksjoner og er en vesentlig del av immunforsvaret.

Det er en grunn til at Gua Sha har blitt så populært. Det en et avslappende, avspennende og miljøvennlig skjønnhetsritual elsket av influensere og kjendiser verden over. Til bare 499,- kan du prøve vår lekre Gua Sha-stein og Facial Roller. Vi er helt sikre på at du vil elske denne formen for ansiktsmassasje. Det gjør i alle fall vi!

Tilbake til bloggen