Gua sha lymfedrenasje ansiktsbehandling, Akne, Rødhet

Gua Sha-stein VS Facial Roller

Ja takk, begge deler sier vi. Vårt Gua Sha-sett inneholder heldigvis både Gua Sha-stein og Facial Roller, men når skal du bruke de ulike verktøyene, og hvilken passer deg og din hud best? La oss vise deg!

Massasje med vårt Gua Sha-sett kan du utføre hver dag for å hjelpe blodsirkulasjonen og lymfedrenasjen i ansiktet. Du kan også bruke den etter behov, for eksempel ved spenninger i kjeve eller hodepine. Silkemyk sitt Gua Sha-sett er laget av Rosenkvarts med gulldetaljer. Visste du at Rosenkvarts er en krystall, og at den kalles kjærlighetssteinen?
Silkemyk sitt Gua Sha-sett i Rosenkvarts
Den rosa fargen på steinen symboliserer kjærlighet og varme. Det opptrer en kjemisk forbindelse i rosenkvarts som kalles Silikatmineral. Mineralet er med på å øke blodsirkulasjonen og redusere hevelser, så det er den perfekte stein å bruke til Gua Sha.

Slik bruker du Gua Sha-stein fra Silkemyk

Vår Gua Sha-massasjestein er hjerteformet i fasongen med en buet side, som gjør den godt egnet for bruk på kjeve og over kinnbenene. Den flate siden er veldig fin til bruk over kinn og panne.

 1. Før du begynner må du passe på at huden din er nyrenset. Påfør så en deilig ansiktsolje eller et serum på huden din, slik at steinen glir godt over huden. Aldri utfør Gua Sha på tørr hud.
 2. Hold steinen flatt mot huden, og beveg steinen i et rolig tempo over huden. Bruk lett til medium trykk. Bevegelsesretningen skal alltid være sidelengs eller oppover for god lymfedrenasje.
 3. Start nederst i nakken. Før steinen oppover 5-10 ganger og vrikk litt på steinen hver gang den treffer hårfestet. Gjenta samme mønster på sidene av nakken og fremme på halsen.
 4. I ansiktet starter du nederst ved kjeven og fører steinen mot øret 5-10 ganger. Den buede siden er perfekt å bruke her. Neste rute er over kinn og kinnbein, bruk gjerne den lange flate siden av steinen. Gå så over området under øyet, deretter øyenbrynet. I disse områdene bør du bruke et lettere trykk, og steinens bevegelsesretning er nå mot tinningen. Til slutt skraper du lett i pannen, fra midt mellom øyenbrynene og opp mot hårlinjen.

Gua sha lymfedrenasje ansiktsbehandling, Akne, Rødhet

Slik bruker du Facial Roller fra Silkemyk

Vår Face Roller er en ansiktsrulle for mer skånsom, men likevel effektiv massasje. Facial Roller stimulerer blodsirkulasjonen slik at huden får en sunn glød, og virker samtidig avkjølende på hoven og irritert hud. Har man for eksempel Rosacea vil jeg anbefale en nedkjølt Facial Roller over Gua Sha-steinen.

 1. Før du begynner må du rense huden. Bruk alltid Facial Roller sammen med et produkt, som en ansiktsolje eller et serum. Du kan også bruke Face Roller over en sheetmaske, som gjør at rullen glir lettere over ansiktet og huden trekker til seg fuktigheten fra masken ekstra godt.
 2. Rull med et lett til medium trykk i et rolig tempo når du bruker ansiktsrullen. Bevegelsesretningen skal alltid være sidelengs eller oppover. Rull i en retning, og ikke rull frem og tilbake.
 3. Start nederst ved halsen og beveg deg oppover, husk også sidene av nakken. Rull over samme område 5-10 ganger.
 4. I ansiktet starter du nederst ved kjeven, deretter over kinnene og kinnbeina, og ruller over huden 5-10 ganger opp mot øret. Rull så over områdene under og over øyet mot tinningen, og til slutt i pannen fra midten mellom øyenbrynet opp mot hårfestet. Bruk den store rullen på kinn, kjeve og panne, mens den lille rullen er super til området rundt øynene.

Tips! Oppbevar ansiktsrullen et par minutter i kjøleskapet før behandling for ekstra avkjølende effekt.

Gua sha lymfedrenasje ansiktsbehandling, Akne, Rødhet, Silkemyk

Les også: 9 fordeler med Gua Sha

Så for å konkludere: Dersom du ikke er plaget med sensitiv hud, rosacea eller lignende ville jeg brukt begge verktøyene likt. Start med steinen, og rull over ansiktet med Facial Roller til slutt. Behandlingen med ansiktsrullen er mer sensitiv, men fortsatt en god og effektiv behandling.

Er du en av de som sliter med blant annet sprengte blodkar, sensitiv hud og rosacea i ansiktet? Du kan gjerne bruke Gua Sha som behandling, da det ved riktig bruk kan ha en beroligende effekt på huden. Samtidig skal man være litt forsiktig, da hardhendt håndtering kan gjøre tilstanden verre. Vi anbefaler at du legger ansiktsrullen din i kjøleskapet i noen minutter før behandling - slik at den er god og kjølig. Rull så forsiktig over huden din med et lett trykk for å kjøle og roe ned irritert hud.

Hvorfor Gua Sha?

Selv om Gua Sha-trenden er relativt ny, er det faktisk en behandling som allerede har eksistert i over 2000 år innen kinesisk medisin. Gua Sha er en massasjeteknikk som går ut på at man bruker steiner/krystaller til å massere ansikt og kropp. Når man masserer ansiktet med Gua Sha-steinen eller ansiktsrullen vil huden bli litt rød, noe som betyr at blodsirkulasjonen i området øker. Dette betyr igjen at masse næring og oksygen transporteres dit, noe som er supersunt for huden din.

9 konkrete grunner til at du bør kjøpe ditt eget Gua Sha-sett? Here we go!

 1. Redusere rynker
 2. Forebygge anspente muskler og hodepine
 3. Redusere oppblåsthet i ansiktet
 4. Få strammere hud og mer markert kjeve
 5. Behandle sensitiv hud, rosacea og sprengte blodkar
 6. Behandle akne med Gua Sha
 7. Få strammere hud og færre cellulitter på kroppen
 8. Øke mikrosirkulasjonen, blodsirkulasjonen og lymfedrenasje
 9. Slappe mer av
Tilbake til bloggen