Hvordan bruke en IPL hårfjerner | SILKEMYK

Hvordan bruke en IPL hårfjerner

I dag finnes det mange ulike IPL apparater på markedet, og de fleste gir et langvarig og bra resultat på uønsket hårvekst. Det er likevel en ting ikke alle IPL-lasere har, og det er en god bruksanvisning. I dette blogginnlegget skal vi gå i dybden på Silkemyk sin IPL hårfjerner og forklare hvordan du kan oppnå et godt, langvarig og silkemykt resultat hjemmefra.

Innholdsfortegnelse

Først av alt: hva er IPL?

IPL står for "intenst pulserende lys", og består av skånsomme lysbølger som danner et hvitt lys. En IPL-maskin er rett og slett en laser som absorberer lys fra hårsekkene, og på denne måten setter hårveksten i dvalemodus. IPL-lysbølgene treffer melaninet i håret under huden, og det hvite lyset blir så absorbert av hårsekkene. Varmen fra lysenergien setter aktive hårstrå i dvalemodus, noe som betyr at nye hårstrå ikke vokser ut.

Hud- og hårtype har betydning for ditt resultat.

Før du går til innkjøp av en IPL-hårfjerner er det to ting du må ta høyde for, og det er din hudtype og hårfarge. Det er nemlig ikke alle hud- og hårkombinasjoner som vil gi deg det resultatet du ønsker å oppnå. Tabellen under viser hvilke hudtyper og hårnyanser som egner seg best for hårfjerning med IPL-teknologi. Pigmentet i håret har mye å si.

Tabell for hvilke hudtyper og hårnyanser Silkemyk sin IPL-laser fungerer best på

For å oppsummere tabellen: IPL-teknologi fungerer best hvis hårstråene er mørkere enn huden din. IPL-behandlingen vil være mindre effektiv på lyst, grått og rødt hår. Behandlingen er ikke egnet til helt mørk hud.

GUIDE: Hvordan bruke IPL hårfjerner hjemmefra.


1. Bli kjent med din IPL-laser

Første gang du tar i bruk Silkemyk IPL hårfjerner er det lurt å sette av tid til å bli kjent med produktet. Les bruksanvisningen nøye. Sett deg inn i hva alle knappene gjør, hvordan du forandrer intensitet på din IPL-maskin og hvordan de ulike modusene fungerer.

Vår laser er enkel i bruk, men les likevel gjennom bruksanvisningen som følger med produktet i tillegg til dette innlegget så er du good to go! Du kan også lese mer om Silkemyk sin IPL-laser inne på våre produktsider.

Bruksanvisning og knappefunksjon på IPL-hårfjerningslaser fra SilkemykPå dette bildet kan du se hvilken funksjon de ulike knappene har.

2. Forberedelser før hårfjerningsbehandlingen

For å oppnå et godt resultat er det som med mye annet: forberedelsene er halve jobben. Før du starter behandlingen er det viktig at du barberer området du ønsker å behandle nøye slik at IPL-lyspulsene når hårsekkene skikkelig.

Det er viktig at hårsekkene er intakte for at IPL skal fungere godt. Du bør derfor ikke bruke hårfjerningsmetoder som fjerner håret ved roten, som napping eller voksing før behandling. Det er også viktig å holde huden helt ren og fri for hudpleieprodukter før behandling. Dette gjelder særlig selvbruningskrem.

3. Skru på IPL-maskinen

Stikkontakten må settes i veggen for at IPL-laseren skal fungere. Ledningen er lang så det er ikke noe problem å komme til der man ønsker på kroppen.

Hold på-knappen inne i et sekund. Viften vil nå starte. Rundt på-knappen ser du et lite lys. Lyset indikerer intensitetsnivået på IPL-behandlingen. For å endre intensitetsnivå trykker du på den lille på-knappen.

4. Velg intensitetsnivå på din IPL-maskin

Hårfjerningsmaskinen vår har 5 nivåer, og vi anbefaler at du begynner med det laveste nivået. Etterhvert kan man øke intensiteten, og da kan du ta utgangspunkt i tabellen vår under. Hvis du synes IPL-laseren føles for varm mot huden kan du prøve å velge et lavere intensitetsnivå.

Tabell som viser hvilket intensitetsnivå du bør velge på din IPL-hårfjerningslaser fra Silkemyk.

Som dere ser kan man kompensere med å bruke et høyt intensitetsnivå på veldig lys hud med lyse hår.


5. Velg modus på din IPL-maskin

Vår IPL-laser har 3 ulike moduser som kan benyttes som du selv ønsker.

Manuelt modus: Dette er en god innstilling hvor man selv må trykke på den store lysutladningsknappen for å utløse lysglimt. Dette moduset er optimal når man skal fjerne hår fra små områder som ansikt, armhuler og bikinilinje - hvor man ønsker full kontroll på behandlingen og når lysglimtene kommer.

Automatisk modus: For å aktivere dette moduset må du vende maskinen vekk fra kroppen og hold inne lysutladningsknappen i 3-5 sekunder. Dette aktiverer det automatiske moduset og lysglimtene vil avfyres hver gang lysfeltet er i kontakt med huden din. Nå kan du bruke IPL-laseren "manuelt" som på manuelt modus, men du slipper å trykke inn lysutladningsknappen hver gang du ønsker et lysglimt.

Glide-modus: Hold lysutladningsknappen inne med lysvinduet presset mot huden for å aktivere moduset. Denne innstillingen gir automatisk fra seg et lysglimt hvert tredje sekund så lenge du holder inne lysutladningsknappen og vil kun avsluttes når du løfter enheten vekk fra kroppen eller slipper knappen.

6. Start IPL-behandlingen

Når på-knappen blinker kan du ta i bruk IPL-maskinen ved å trykke inn på-knappen. Du må passe på at lysvinduet ligger tett på og parallelt med huden hele tiden mens du utfører hårfjerningsbehandlingen. Beveg maskinen rolig over huden og prøv å unngå å behandle samme område flere ganger i samme økt. Nå vil det innebygde lyset begynne å fjerne hvert eneste hårstrå.

Dersom maskinen har vært ubrukt i 5 minutter eller mer, vil den gå over i hvilemodus. Et lett trykk vil reaktivere IPL-maskinen. Intensitetsnivået er nå satt tilbake til nivå 1, så husk å endre dette om du bruker et høyere nivå.

7. Avslutte IPL-behandlingen

Hold på-knappen inne i to sekunder for å slå av maskinen. For å rengjøre håndsettet anbefaler vi at du renser IPL-maskinen med en antibakteriell engangsserviett. Den bør inneholde minst 70% alkohol. Vask lysvinduet på bunnen av IPL-maskinen etter hver behandling.

Merk! Etter at maskinen har vært i bruk i en periode, vil du kunne se små hvite prikker på lysvinduet. Dette er normalt og vil ikke påvirke levetiden til håndsettet.

8. Lag en behandlingsplan for hårfjerningen

Når man fjerner uønsket hår hos klinikk, enten det er med barbering, laser eller voksing, så følger man en behandlingsplan med utgangspunkt i ens egne mål med hårfjerningen. Når du skal fjerne hår med IPL hjemmefra er det lurt å gjøre det samme.

Det kreves flere behandlinger for å oppnå de beste resultatene, så det er lurt å være konsekvent med hårfjerningen. Finn deg gjerne en fast ukedag hvor du utfører behandlingen. Så fort du har oppnådd ønsket resultat kan du gå over til en fast dato i måneden for å vedlikeholde det silkemyke resultatet.

Vi i Silkemyk har forståelse for at noen synes det er enklere å lære visuelt. Vi har derfor laget en videoguide med instruksjoner for hvordan man bruker vår IPL-laser.

Hvor ofte bør IPL-maskinen brukes?

For å få et optimalt resultat bør du bruke din IPL-maskin én gang i uken i opp til 12 uker. Du vil merke at håret vokser ut tynnere og langsommere allerede etter 3-4 uker. Etter 12 uker burde håret for det meste ha sluttet å vokse. For å vedlikeholde det silkemyke resultatet er vår erfaring at man bør gjøre en touch-up med IPL-maskinen en gang i måneden.

Fungerer IPL på lyse hår?

Effekten av IPL avhenger av nivået av melanin i hårstrået. Jo mer melanin i hårstrået, jo mer effektivt fungerer IPL-laseren. Veldig lyst, rødt og grått hår inneholder lite melanin, derfor vil behandlingen være mindre effektiv.

Man kan kompensere for dette med flere behandlinger og ved å øke intensitetsnivået på behandlingen. Se gjerne tabellene våre for hvilken intensitet man bør velge, og hvilke hud- og hårtyper IPL fungerer best for lengre oppe i innlegget.

Kan man fjerne hår i ansiktet med IPL?

Ja, du kan bruke IPL-maskinen vår til hårfjerning i ansiktet. Mange ønsker å fjerne hår fra overleppa, og med vårt manuelle modus er vår laser perfekt til akkurat dette. Husk at ved behandling av ansiktshår må man være ekstra forsiktig i området rundt øynene.

Kan man bli kvitt hår permanent med IPL?

Du bør dessverre være forsiktig dersom noen hevder at man kan fjerne hår permanent. Hårstråene våre vokser i sykluser og veksler mellom å være aktive og passive. IPL-teknologi stopper kun aktive hårstrå - derfor må behandlingen gjentas én gang i måneden for å opprettholde resultatet du ønsker. Med andre ord: alle former for hårfjerning krever noe vedlikehold, ellers vil håret begynne å vokse tilbake over tid.

Er det farlig å bruke IPL-laser til hårfjerning?

Nei. Vårt IPL-håndsett er utviklet for hjemmebruk, og er derfor veldig skånsom mot huden. Det har blitt gjennomført flere verdensomspennende studier som fastslår at IPL er en trygg og effektiv behandlingsform. På bakgrunn av disse studiene har IPL blitt en folkefavoritt innen langvarig hårfjerning, både ved profesjonelle skjønnhetsklinikker og som hjemmebehandling.

Når bør du ikke bruke IPL-teknologi til hårfjerning?

Vår IPL-laser er i utgangspunktet laget for alle, men enkelte tilstander gjør at det likevel ikke er anbefalt å bruke denne metoden for hårfjerning. Dette gjelder blant annet deg som ammer, er gravid, har epilepsi, får eller har fått strålebehandling og/eller cellegift mot kreft, har hjerteimplantat, insulinpumpe og lignende.

Det finnes også områder på kroppen hvor du bør unngå å bruke IPL-lys, og dette er områder med mye pigment. De pigmenterte områdene i huden din vil absorbere lysglimtene på et dypere nivå, noe som kan føre til irritasjon i huden. Derfor bør du unngå å bruke laseren direkte på tatoveringer, fregner, mørke fødselsmerker og føflekker.

Vurderer du å investere i en IPL hårfjerner?

Go for it! Her er 3 gode grunner til hvorfor du bør kjøpe vårt produkt.

1. Smertefri og langvarig hårfjerning

Mange synes hårfjerning er smertefullt. Både voksing, epilering, barbering og threading kan etterlate huden rød, tørr og sår etter behandling. Hårfjerning ved bruk av vår IPL-teknologi er derrimot ikke smertefullt.

Lysglimtene kan skape en mild varmefølelse ved bruk, men dette er helt ufarlig. I tillegg trenger du å gjøre behandlingen mye sjeldnere enn ved for eksempel barbering, så det er også tidsbesparende i og med at resultatet er så langvarig.

2. Spar penger

Ved å bruke vår IPL-teknologi til hårfjerning vil man spare penger. Det er ganske kult å tenke på at man får 10 år med silkemyk hud til prisen av én salongbehandling. Da snakker vi billig hårfjerning! Vi kan også nevne alle pengene man sparer på å slippe å kjøpe barberhøvel, dyre barberblad, aftershavegelé, barberskum og barberingsoljer for å unngå røde nupper, sår hud, kløe og tørr hud på sensitive hudområder.

3. Behandling hjemmefra

Med vår IPL-laser kan du gjøre alle behandlinger selv - hjemmefra! Mange synes det er flaut og sjenerende å gå i salong - noe vi forstår. Mange synes også at det er vanskelig å finne tid til å gå til skjønnhetssalong, spesielt hvis man har fast jobb og små barn. Dette slipper du å tenke på ved å investere i vår IPL-laser. En behandling tar rundt 20-30 minutter og du kan ta den akkurat når det passer deg best.

IPL-hårfjerningslaser for langvarig resultat på uønsket hårvekst på hele kroppen

Med andre ord vil du oppleve at det å investere i vår hårfjerningslaser kommer til å gi deg en enklere, mer langvarig og kostnadseffektiv hårfjerning på dine egne premisser.

Du kommer ikke til å savne sløve barberblad eller voksstrips som fester seg overalt. Du slipper inngrodde hår og sår hud som følge av barbering. Du trenger ikke bruke tusenvis av kroner på dyre behandlinger i skjønnhetssalong. Ei heller smertefulle opplevelser med voksing, epilering og threading.

Både du og huden din kommer til å elske vår hårfjerner, og har du ikke gjort det enda så bør du sikre deg din IPL-laser idag!

Tilbake til bloggen