Alt du trenger å vite om hårfjerning med IPL-laser | SILKEMYK

Alt du trenger å vite om hårfjerning med IPL-laser

Er du plaget med kviser, nupper i huden og inngrodde hår? Da vil en IPL hårfjerner være perfekt for deg! Tradisjonelle metoder for hårfjerning som barbering, voksing og napping er mye brukt, men gir kortvarige resultater som ofte fører til sår og tørr hud og inngrodde hår. Hårfjerning med IPL-laser er derimot en skånsom og langvarig metode for hårfjerning som gir svært gode resultater på uønsket hårvekst.

Hva er IPL?

IPL står for "intenst pulserende lys", og består av skånsomme lysbølger som danner et hvitt lys. En IPL-maskin er rett og slett en laser som absorberer lys fra hårsekkene, og på denne måten setter hårveksten i dvalemodus. IPL-lysbølgene treffer melaninet i håret under huden, og det hvite lyset blir så absorbert av hårsekkene. Varmen fra lysenergien setter aktive hårstrå i dvalemodus, noe som betyr at nye hårstrå ikke vokser ut. Les mer om Silkemyk sin IPL-laser og guide for hvordan den brukes i dette innlegget.

IPL hårfjerner mot inngrodde hår

Risikoen for å få kviser, nupper og inngrodde hår ved barbering eller voksing er relativt stor. Ved voksing vil hår som brekker i stedet for å fjernes fra hårsekken ofte krølle seg og/eller vokse sidelengs inn i huden igjen. Når dette skjer oppstår en inflammasjon i huden, og man får nuppete hud og kviser. Det samme skjer ofte ved barbering, spesielt dersom man barberer mot hårets naturlige retning for vekst.

Hårfjerning ved bruk av IPL-teknologi er et godt alternativ til hårfjerning for deg som lett får inngrodde hår og nupper i huden. IPL er et pulserende lys som skader hårsekken slik at håret faller av. Det som er så fint med IPL-behandling er at det skader kun hårsekken, og ikke huden. Derfor er risikoen for inngrodde hår etter at man fjerner hår med IPL hårfjerner minimal. Med IPL holder huden seg nuppefri og fin.

Mange får svært gode resultater av IPL-hårfjerning bare etter én til to behandlinger. De fleste trenger likevel opp til 12 uker for å fjerne all hårvekst på det aktuelle området. Årsaken til at det tar noen uker å fjerne all hårvekst er fordi hårstråene våre vokser i 3 ulike sykluser. Det er kun hårstråene som er i aktiv vekstfase som behandles.

Permanent hårfjerning: hva betyr det?

Du har kanskje lest om hvordan man kan bli kvitt hår permanent, men hva betyr det egentlig? De fleste som leser om hårfjerning med IPL og laser tenker at permanent betyr “for alltid”, noe som er veldig forståelig.

Man bør alltid være litt skeptisk og forsiktig dersom noen hevder at en metode for hårfjerning er permanent. Hårstråene våre vil alltid vokse tilbake på et tidspunkt, så alle former for hårfjerning krever vedlikehold. Likevel kreves det mye mindre vedlikehold ved bruk av IPL enn andre metoder for hårfjerning.

Silkemy IPL hårfjerner i to ulike varianter på lilla bakgrunnHva er best av laser og IPL til hårfjerning?

Begrepene laser og IPL brukes litt om hverandre da effekten er veldig lik - men det er likevel en forskjell på disse to. Både laser og IPL fungerer på samme måte ved at man tilfører varme til pigmentet i hårsekkene, og dermed ødelegger cellene i hårroten som får håret til å vokse.

Laser fungerer ved å bruke kun én bølgelengde, én styrke og et ensrettet lys, mens IPL benytter et bredspektret lys og en rekke ulike bølgelengder og lysstyrker. IPL er derfor en mer skånsom lysbehandling for huden. IPL gir også mindre bivirkninger uten at det går på bekostning av resultatet av hårfjerningen.

IPL hårfjerning i ansikt

Det er svært vanlig å ha hår i ansiktet - både for kvinner og menn. Du kan bruke IPL hårfjerner i ansiktet, bare pass på å være forsiktig i området rundt øynene. IPL hårfjerning er mest effektivt på mørke hår, og disse kan enkelt behandles. Å fjerne lyse dunhår i ansikt er vanskelig da effekten av IPL avhenger av nivået med melanin i hårstrået. Jo mer melanin i hårstrået, jo mer effektivt fungerer IPL-laseren. Veldig lyst, rødt eller grått hår inneholder lite melanin - derfor vil behandlingen dessverre være mindre effektiv.

Har du veldig kraftig hårvekst i ansiktet på grunn av en hormonell tilstand som for eksempel hypertrikose eller hirsutisme hos voksne vil du vanligvis måtte regne med flere IPL-behandlinger enn gjennomsnittet.

man barbere før hårfjerning med IPL, også i ansiktet?

Du ingenting, men for et optimalt resultat anbefales det å barbere områdene som skal behandles før man bruker IPL hårfjerner. Grunnen til at vi anbefaler å barbere området først er for at lysenergien skal nå hårsekken så raskt og godt som mulig. Husk at hårsekkene trenger å være intakte for at IPL skal være effektivt. Unngå derfor å vokse eller nappe hårene i området du ønsker å behandle.

Myter om barbering

Mange kvinner synes tanken på å barbere seg i ansiktet er skremmende da man har hørt diverse myter som at barbering gir økt hårvekst og at man får mørkere og tykkere hår ved barbering. Dette stemmer ikke. Det er godt dokumentert at barbering ikke stimulerer hårvekst. Du får heller ikke annen hårfarge på håret der du er barbert, og håret blir ikke tykkere - selv om det kanskje føles sånn mens det vokser ut. Håret blir mykt igjen når det får vokst seg helt ut.

Kan man ta solarium etter bruk av IPL-laser?

IPL hårfjerning og solarium er dessverre ikke bestevenner. Solskadet hud bør ikke IPL-behandles da dette kan medføre bivirkninger. Du bør vente minst to uker før ut utfører en IPL-behandling dersom huden din har vært utsatt for mye solarium. Etter hårfjerningen med IPL bør du vente minst 48 timer før du eksponerer et behandlet område for solarium.

Silkemyk sin IPL hårfjerner finnes i to ulike farger

Hvor effektivt er egentlig hårfjerning med IPL?

Resultatet avhenger av hudfarge, hårets tykkelse og farge, genetisk hårvekst, hormoner i kroppen, sykdommer og medisinering. Vi ser likevel at hele 92% av våre kunder hadde mindre hårvekst allerede etter 6 behandlinger - noe som er et rimelig høyt tall.

Hvor ofte kan IPL hårfjerner brukes hjemme?

Vi anbefaler at du bruker IPL hårfjerner én gang i uken de første 12 ukene. Etter denne perioden, kan du benytte IPL en gang i måneden i 3 måneder, eller til du er fornøyd. For å opprettholde silkemyk hud bør du bruke laseren en gang hver 2. måned, eller etter behov. Fordi IPL-behandlingen bare er effektiv i den aktive vekstfasen til håret ditt er det ikke noe poeng i å benytte IPL hårfjerneren mer enn én gang i uken.

Hvilke områder på kroppen egner seg til IPL hårfjerning med laser?

En IPL hårfjerner kan man bruke på de aller fleste områder på kroppen med unntak av øyne og genitale områder. Vanlige områder å behandle er armhuler, armer, ben, ansikt, bikinilinje, overleppe, fingre, tær og på overarmene og lårene. Unngå områder med mye pigment. De pigmenterte områdene i huden din vil absorbere lysglimtene fra IPL-laseren på et dypere nivå, noe som kan føre til irritasjon i huden. Ikke bruk IPL direkte på tatoveringer, fregner, mørke fødselsmerker eller føflekker.

Så hvis du er en av dem som er lei av å plages med nupper i huden og inngrodde hår etter barbering så bør du investere i en IPL hårfjerner.

Tilbake til bloggen