Ansiktsmassasje med Gua Sha-stein og Facial Roller

Ansiktsmassasje med Gua Sha-stein og Facial Roller

Er du en av mange som elsker god ansiktsmassasje? Da bør du investere i Gua Sha-stein og Facial Roller til hudpleierutinen din. Å massere ansiktet har mange fordeler for huden din. Det løser opp anspente muskler, motvirker hodepine, gir glødende hud, stimulerer blodsirkulasjon, øker lymfedrenasje og forebygger rynker.

Så hva er egentlig Gua Sha?

Du har garantert sett den før - steinen som brukes til ansiktsmassasje. Skjønnhetstrenden har blitt svært populær og er elsket av influensere og kjendiser, som blant annet Justin Bieber.

Men Gua Sha er langt ifra en ny trend. Det er en tradisjonell kinesisk massasjeteknikk som stammer fra kinesisk medisin. Teknikken går ut på at man benytter steiner til å massere ansiktet i behagelige og rolig bevegelser. Dette øker blodsirkulasjonen og lymfesirkulasjonen i huden.

Ved å utføre Gua Sha vil hudcellene dine få mer næring og holde seg sunnere. Gua Sha stimulerer også det parasympatiske nervesystemet slik at kroppen får hvile. Avslappet hud resulterer i mindre synlige rynker.

Forebygge anspente muskler og hodepine med Gua Sha-stein og Face Roller

Ansiktsmassasje med Gua Sha-stein og Facial Roller er perfekte massasjeverktøy for å løse opp anspente og stive muskler i ansikt, hodebunn og nakke. Vi bruker disse musklene hele dagen, og i kombinasjon med stress kan det fort bygge seg opp muskelknuter, anspenthet og hodepine hos mange av oss.

Forebygge rynker med Gua Sha

Å behandle ansiktet med Gua Sha-massasje vil løse opp spenninger i muskulaturen i ansiktet. Muskler som er avslappet vil være med på å motvirke rynker og linjer i huden. Det er ganske fantastisk at man kan reduserer rynker under øyne, i pannen og rundt munnen ved å gjøre en behandling som er så behagelig, eller hva? I tillegg vil en deilig ansiktsmassasje redusere stress og bekymringer, utskille hormoner som senker blodtrykket ditt og ha en gunstig effekt på helsen din.

Silkemyk sitt eksklusive Gua Sha-sett i rosenkvarts

Bedre lymfedrenasje med Gua Sha-massasje

Du vet kanskje at kroppen vår kvitter seg med avfallsstoffer gjennom blod- og lymfesirkulasjon, men hva er egentlig lymfedrenasje? Lymfesystemet vårt har en viktig jobb, nemlig å frakte rundt lymfe. Lymfe er en væske som inneholder hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Et velfungerende lymfesystem er altså veldig viktig for helsen, og her kan Gua Sha-massasje bidra positivt.

Er du en av de som pleier å få litt hevelser i ansiktet? Da er nok lymfedrenasje spesielt hjelpsomt for deg. For ekstra fokus på akkurat lymfedrenasje under ansiktsmassasje er det viktig at bevegelsene man gjør går ut mot lymfeknutene. De sitter særlig i halsen og ved ørene.

Hvordan utføre ansiktsmassasje med Gua Sha?

Start alltid Gua Sha med å rense huden for alt av produkter. Tilfør så olje eller serum på ansiktet, og smør det lett inn i huden. Finn din Gua Sha-stein, legg steinen flatt mot huden og gjør alle bevegelser i et rolig tempo med lett til medium trykk mot huden din. Gua Sha skal ikke gjøre vondt - da gjør du det for hardt.

1. Start nederst ved nakken. Før steinen oppover mot hodet 3-10 ganger, og vrikk på steinen når du treffer hårfestet. Masser sidene av nakke og framsiden av halsen ved å føre steinen opp langs huden i rolig tempo.

2. Nå skal vi massere ansiktet. Start nederst ved kjeven, og dra steinen med den buede siden mot huden mot øret 3-10 ganger.

3. Bruk den flate siden av steinen til å massere kinn og kinnbein. Dra steinen fra nesen og ut mot hårfestet i rolige bevegelser. Husk å vrikk på steinen når du når hårfestet.

4. Gå over området under, ved siden av og over øynene. Vær ekstra forsiktig på sensitive områder. Husk å massere øyebrynet fra innerst og helt ut til tinningen.

5. Til slutt fører du steinen over panneområdet. Start midt mellom øyenbrynene og opp mot hårlinjen i alle retninger for å dekke hele pannen. Husk å vrikk på steinen.

6.
Bytt ut Gua Sha-stein med Facial Roller/Jade Roller. Gjør samme ritual med Facial Roller. Husk å rull fra midten av ansiktet og ut mot hårfestet. Ikke rull frem og tilbake i raske bevegelser. Løft rullen vekk fra ansiktet, og start på nytt i midten av ansiktet. Nyt!

Illustrasjon som viser fordelene ved Gua Sha-ansiktsmassasje

Tips! Ønsker du økt velvære og ekstra kjølende effekt av Gua Sha-massasjen kan du gjerne legge steinen og rullen i kjøleskapet i 10 minutter før du starter.

Les også: Hvordan bruke Gua Sha

Gua Sha-stein i Rosenkvarts

Silkemyk sitt Gua Sha-sett er laget av steinen Rosenkvarts. Visste du at Rosenkvarts er en krystall, og at den kalles kjærlighetssteinen? Den rosa fargen på rosenkvartskrystall symboliserer kjærlighet og varme. På grunn av naturlige formasjoner i rosenkvarts er hvert produkt hos oss helt unikt. Det opptrer en kjemisk forbindelse i rosenkvarts som kalles Silikatmineral. Mineralet er med på å øke blodsirkulasjonen og redusere hevelser, så det er den perfekte stein å bruke til Gua Sha-verktøy.

Tilbake til bloggen