7 tips til et deilig hjemmespa

7 tips til et deilig hjemmespa

Er du en av de som har fått gaver som body scrub, ansiktsmasker, digge hudkremer, ullsokker og ny pysj under juletreet i år? Altså produkter som passer perfekt til et hjemmespa? Da bør du lese videre! I dette innlegget skal vi nemlig dele våre beste tips for et deilig hjemmespa med dere.

Selv om romjulen er en fantastisk tid for familie, lek og god mat - er det også en tid forbundet med mye jag og mas. Når nyåret endelig kommer med sine blanke ark er dette en perfekt anledning til å skjemme seg selv bort litt! For mange av oss burde sikkert dette med å sette av mer tid til egenpleie vært et nyttårsforsett. Det er så viktig å ta vare på egen kropp og sinn. Her legger man ned viktig tid i sin egen mentale helse også, noe man absolutt ikke skal undervurdere!

1. Sett stemningen

For å få ned pulsen og skape den perfekte spa-atmosfæren kan du skru av lyset, tenne stearinlys, finne frem en eterisk olje og et duftlys. Sett også gjerne på litt avslappende musikk! Vi synes denne spotify-listen er perfekt! Det er kanskje litt klisje med panfløyte, men ikke kom her å si at det ikke får deg i stemning. Ta deg gjerne også tid til å rydde skitne sokker fra badegulvet før du begynner, slik at du faktisk klarer å slappe av.

Viktig! La mobilen ligge igjen i stua, helst sammen med masete barn og samboer.

Sett stemningen for det perfekte hjemmespa

2. Rens huden din

Begynn alltid med å rense huden din grundig. Til hele kroppen kan du godt bruke en grov og god skrubb, slik som denne fra Collistar. Den både eksfolierer og fornyer huden med havsalt som fjerner døde hudceller og stimulerer fornyelse av hudceller.

Til ansiktet anbefaler vi en mild rens slik som denne fra Dermalogica. Den er en favoritt hos som fordi den er perfekt for alle med sensitiv hud! Den inneholder ingen kunstig farge eller duft, er helt såpefri og vil ikke forstyrre hudens naturlige fuktbalanse. La renseproduktet ligge på i et par minutter og masser det godt inn i huden før du skyller ansiktet, slik at du får fjernet alt av smuss og sminkerester.

3. Ansiktsmassasje med Gua Sha

Er du som oss som bare elsker en god ansiktsmassasje? Da bør du investere i Gua Sha-stein og Facial Roller til hudpleierutinen din. Å massere ansiktet har mange fordeler for huden din. Det løser opp anspente muskler, gir huden mer glød, motvirker hodepine, øker blodsirkulasjon i huden, bedrer lymfedrenasje og forebygger rynker. Les hvordan du utfører Gua Sha-massasje her.

4. Legg deg i badekaret

Noe av det deiligste vi vet er å ta et varmt bad med en forfriskende olje i vannet. Velg gjerne en olje med beroligende duft, slik som lavendel. Siden du nettopp har renset ansiktet godt, er huden din klar for en god og fuktgivende ansiktsmaske som vil trekke godt inn i huden mens du ligger i badekaret. Har du ikke badekar, kan du ta en god og varm dusj.

Hjemmespaet vil føles ekstra luksus hvis du har med deg en kopp med din favoritt-te, og gjerne litt frukt som kan stå på kanten av badekaret.

Egentid i badekaret er perfekt for hjemmespa

5. Tid for fukt

Merker du hvordan både hud og hår blir tørt på vinteren? Nå er tiden inne for å legge inn støtet når det kommer til fukt! Når du er ferdig å bade, bør du tørke huden kun ved å klappe på den med håndkle - ikke gni. Smør deg så inn med god fuktighetskrem mens du lar huden lufttørke så huden får trekt til seg fukten godt.

Til håret så bør du prøve den populære Ola Plex-serien som mange forguder. Deres “leave in”-kur og hårolje kan du ta i håret etter du har vært i badekaret. Disse produktene kan med fordel blandes i hendene og påføres samtidig i fuktig hår. Ikke skyll ut produktet. Det tørker fint inn i håret og det vil ikke bli fett.

Hvis du ikke har en hårkur eller hårmaske tilgjengelig, kan du lage en selv. Bland ett egg, en halv agurk som du moser og litt solsikkeolje. La det virke i håret i 10 minutter før du skyller ut. Prøv å unngå stylingprodukter og varmebehandling av håret når du kan. Et annet tips er putevar i silke eller sateng - det er skånsomt for håret!

Tips! Husk å skyll shampoo og balsam godt ut på vinteren for å unngå statisk hår.

6. Finn frem IPL-laseren

Følelsen av helt silkeglatt og myk hud er uslåelig, så nå er det bare å finne frem IPL-laseren. Det beste med IPL hårfjerning er at den fjerner uønskede hår uten at du får røde nupper, sår hud og inngrodde hår! Bruk laseren én gang i uka og du vil bli kvitt uønsket hårvekst innen 12 uker. Husk å barbere områdene som skal behandles først. Les mer om hvordan du bruker IPL-teknologi til langvarig hårfjerning her.

Etter IPL-behandlingen kan du stelle neglene og neglebåndene på både hendene og føttene dine. Bruk gjerne en fet fotkrem som du lar trekke godt inn mens du har gode og varme ullsokker på.

7. Avslutt med LED-masken

Avslutt det deilige hjemmespaet med å legge deg under dyna, slå på LED-masken på ønsket fargeprogram og bare slapp av de minuttene behandlingen varer. LED-masken vil hjelpe huden din med å bearbeide akne, rødhet i huden, sprengte blodkar og rosacea. Den vil forbedre hudtonen din og gjøre huden din mye sunnere!

Det beste med vår LED-maske er at du kan gjøre alle behandlingene hjemmefra. Mange synes det er vanskelig å finne tid til å gå til klinikk eller salong - spesielt hvis man har fast jobb og små barn. Med vår LED-maske kan du ta ansiktsbehandlinger på kveldstid med beina på bordet og en episode med Friends på skjermen, eller rett og slett ta en hvil i senga samtidig. Hvor deilig høres ikke det ut? Vil du lese mer om hvordan Silkemyk sin LED-maske fungerer kan du gjøre det her.

Finn frem LED-masken for den perfekte avslutning på hjemmespaet

Tilbake til bloggen