Gua Sha Facial roller.

Gua Sha og anti-aging: Oppnå en ungdommelig glød med denne enkle teknikken

Gua Sha og anti-aging: Oppnå en ungdommelig glød med denne enkle teknikken

Gua Sha er en eldgammel massasjeteknikk fra kinesisk medisin, brukt i over 2000 år for å bedre helsen og skjønnheten til huden. Dette unike hudpleieverktøyet bidrar til å løse opp muskulatur, drenere lymfevæske, øke blodsirkulasjonen, og virke oppstrammende på huden. Men hvordan kan Gua Sha bidra til en ungdommelig glød og anti-aging?

Gua sha fra silkemyk

Gua Sha for ungdommelig glød

Den umiddelbare gløden du opplever etter en Gua Sha-massasje kommer fra økt blodsirkulasjon. Når du bruker din Gua Sha, øker du mikrosirkulasjonen i huden med opp til 400% i ett til to minutter hver dag, ifølge en undersøkelse gjort av Vogue.

Denne økte mikrosirkulasjonen er positiv for hudens helse, da blodstrømmen bringer med seg næring og oksygen til hudcellene. Dette gir huden en umiddelbar glød, samtidig som avfallsstoffer fraktes bort.

Fordelene med Gua Sha for å oppnå en sunnere hud

1. Økt blodsirkulasjon og glødende hud

Gua Sha-massasje bidrar til å øke mikrosirkulasjonen i huden. Ved å skrape forsiktig over ansiktet, stimulerer du blodstrømmen og bringer med deg næring og oksygen til hudcellene. Dette resulterer i en umiddelbar glød i huden og fjerning av avfallsstoffer. Ifølge en undersøkelse utført av Vogue kan bruk av Gua Sha i ett til to minutter hver dag øke mikrosirkulasjonen med opptil 400%.

2. Redusere tegn på aldring

Gua Sha og facial roller er effektive verktøy for å oppnå en fastere og mer elastisk hud. Massasjeteknikken bidrar til å redusere synligheten av store porer, mørke ringer under øynene og øker produksjonen av kollagen og elastin i huden. Dette resulterer i en strammere hudstruktur og færre synlige rynker og fine linjer.

3. Lymfedrenasje og avslapning

Lymfesystemet spiller en viktig rolle i å frakte rundt lymfevæske, som inneholder hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Gua Sha-massasje kan bidra til å forbedre lymfedrenasjen og dermed øke hudens helse. Ved å fokusere på lymfedrenasje under ansiktsmassasje kan du dempe hevelser i ansiktet. Det anbefales å bevege seg utover mot lymfeknutene som befinner seg i halsen og ved ørene.

4. Behandling av hudproblemer

Gua Sha-massasje kan være til stor hjelp i behandlingen av sensitiv hud, rosacea og sprengte blodkar i ansiktet. For å berolige huden ytterligere, kan du legge ansiktsrullen i kjøleskapet i noen minutter før behandlingen. Den kjølige rullen vil bidra til å kjøle ned og berolige huden din.

5. Aknebehandling og forebygging

Massering av området rundt akne kan øke blodsirkulasjonen i huden, noe som kan ha en positiv effekt på akneområder. Økt blodsirkulasjon bidrar til å redusere hudormer, kviser og synligheten av porene. Ved å bruke Gua Sha-massasje jevnlig, kan du oppnå en forbedret hudtilstand og redusere forekomsten av akne.

6. Påvirker hudens elastisitet

Både Gua Sha og Facial roller er effektive verktøy for å fremme hudens elastisitet. Gua Sha-massasje reduserer synligheten av store porer, reduserer mørke ringer under øynene, og øker kollagen- og elastinproduksjonen i huden. Dette gir en fastere og strammere hudstruktur, en essensiell del av å oppnå en ungdommelig glød.

Gua sha lymfedrenasje ansiktsbehandling, Akne, Rødhet

Hvordan bruke Gua Sha for å oppnå resultater

For å oppnå optimale resultater med Gua Sha-massasje, oppfordrer vi i silkemyk deg til å følge disse trinnene:

  1. Rens ansiktet grundig og påfør et egnet ansiktsolje eller serum.
  2. La Gua Sha-steinen gli langs huden med et forsiktig tykk mot hudoverflaten.
  3. Begynn med å la Gua Sha-steinen gli langs halsen og jobb deg oppover mot kjevepartiet og ansiktet.
  4. Bruk lange, jevne bevegelser og pass på å ikke påføre for mye press.
  5. Utfør massasjen i forskjellige retninger, for eksempel oppover, utover og diagonalt (se gjerne vår instruksjonsvideo nedenfor)
  6. Fokuser spesielt på områder med spenninger, knuter, slapp hud eller cellulitter.
  7. Etter massasjen, tørk av ansiktet forsiktig med en fuktig klut eller skyll med vann.
  8. Avslutt med å påføre en fuktighetskrem for å lukke porene og hydrere huden. 

Konklusjon

Gua Sha er en enkel og effektiv teknikk for å oppnå en ungdommelig glød i huden. Ved å bruke denne eldgamle massasjeteknikken kan du forbedre blodsirkulasjonen, stimulere lymfedrenasje og redusere tegn på aldring. Gua Sha-massasje er også nyttig i behandlingen av hudproblemer som sensitiv hud, akne og hevelser i ansiktet. Prøv denne enkle teknikken hjemme for å oppnå en sunn og strålende hud. 

For mer informasjon om Gua Sha og relaterte emner, kan du besøke følgende lenker:

Utforsk fordelene med Gua Sha og oppdag hvordan denne enkle teknikken kan bidra til å forbedre din hudpleierutine og gi deg en ungdommelig glød.

Tilbake til bloggen