Facial roller fra silkemyk, gua sha.

Gua sha og lymfedrenasje: Hvordan du kan forbedre helsen til huden din fra innsiden og ut

Gua sha og lymfedrenasje: Hvordan du kan forbedre helsen til huden din fra innsiden og ut

Hudpleie er mer enn bare produkter vi smører på huden vår. Det handler om hvordan vi behandler hele kroppen vår, inkludert hva vi putter i den. I denne artikkelen skal vi dykke dypere inn i verdenen av Gua sha og lymfedrenasje, to kraftfulle verktøy for å forbedre helsen til huden din fra innsiden og ut.

Sett fra silkemyk med gua sha og facial-roller

Hva er Gua Sha?

Gua Sha er en eldgammel massasjeteknikk som har blitt brukt innen kinesisk medisin i over 2000 år. Det er en avslappende skjønnhetsbehandling som vil gjøre en forskjell for huden din ved å løse opp muskulatur, drenere lymfevæske, øke blodsirkulasjonen og virke oppstrammende på huden i ansiktet.

Behandlingen involverer massasje av huden med en spesiell stein for å øke sirkulasjonen, lette smerter og betennelser, og forbedre gudens helse. I dag brukes Gua Sha også i skjønnhetsindustrien, hvor behandlingen fokuserer på ansiktet for å fremme hudhelse og et ungdommelig uttseende.

Gua Sha for hudens helse

Gua Sha-massasje øker mikrosirkulasjonen i huden, som er små blodkar som frakter oksygen og næringsstoffer til vevet. Dette gir huden en frisk og sunn glød. Økt sirkulasjon betyr også at avfallsstoffer lettere fjernes fra huden, noe som bidrar til en klarere og renere hud. Blodstrømmen bringer også med seg næring og oksygen til hudcellene, slik at huden får en umiddelbar glød, samtidig som avfallsstoffer fraktes bort.

Gua sha silkemyk.no

Gua Sha for strammere hud

Gua Sha og Facial roller er gode verktøy for å gi en fastere og mer elastisk hud. Mange opplever at huden blir fastere og mer elastisk etter å ha brukt Gua Sha-settet fra silkemyk. Dette skyldes stimulering av kollagen- og elastinproduksjon, som er viktige byggesteiner i huden vår. Over tid kan du forvente å se mindre av synlige porer og mørke ringer under øynene. Gua Sha-massasje vil også øke kollagen- og elastinproduksjon i huden, som gir strammere hud.

Hvordan Gua Sha kan bidra til å forbedre lymfesystemet

Lymfesystemet spiller en stor rolle i immunforsvaret vårt. Det transporterer lymfevæske, noe som inneholder hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Gua Sha kan hjelpe til med å stimulere lymfesirkulasjonen og drenere lymfevæsken, noe som kan bidra til å redusere hevelser og styrke immunforsvaret. Et velfungerende lymfesystem er altså veldig viktig for helsen, og her vil Gua Sha-massasje bidra positivt.

Gua sha lymfedrenasje ansiktsbehandling, Akne, Rødhet

Gua Sha kan redusere hevelser

Noen mennesker plages med hevelser i ansiktet, spesielt om morgenen. Dette kan skyldes dårlig lymfedrenasje. Ved å bruke Gua Sha kan du forbedre lymfedrenasjen og dermed redusere disse hevelsene.

Er du en av de som pleier å få litt hevelser i ansiktet? Da er nok lymfedrenasje spesielt hjelpsomt for deg. Du kan dempe hevelser ved å ha ekstra fokus på lymfedrenasje under ansiktsmassasje. Da er det viktig at bevegelsene man gjør går ut mot lymfeknutene.

Gua Sha mot rynker og fine linjer

Gua Sha kan hjelpe til med å redusere forekomsten av fine linjer og rynker ved å løse opp muskelspenninger i ansiktet. Når musklene er avslappet, vil huden over også se mer avslappet og jevn ut. Gua sha vil gi hudcellene dine mer næring og stimulere nervesystemet slik at kroppen får hvile. Gua sha-massajse vil derfor løse opp spenninger i muskulaturen i ansiktet. Muskler som er avslappet vil igjen være med på å motvirke rynker og fine linjer.

Facial roller fra silkemyk, gua sha

Gua Sha for sensitiv hud

Sliter du med sensitiv hud, rosacea eller sprengte blodkar i ansiktet? Vi anbefaler at du legger din facial-roller og Gua Sha i kjøleskapet i noen minutter før behandling - slik at den er god og kjølig. Rull så forsiktig over huden din med et lett trykk for å kjøle ned og berolige huden din.

Å kjøle ned Gua Sha-steinen eller facial-rolleren før bruk kan bidra til å roe ned huden, redusere rødhet og berolige betennelse.

Gua Sha for aknebehandling

Ved å massere ansiktet rundt området med akne vil blodsirkulasjonen i huden øke, noe som vil ha en positiv effekt på området med akne. Når blodsirkulasjonen økes, vil huden ha lettere for å kvitte seg med hudormer og kviser. Porer blir mindre synlige, og urenheter i huden som akne og kviser reduseres.

Husk at som med enhver hudpleierutine, kan resultatene variere og det kan ta tid å se forbedringer. Det er viktig å være tålmodig og konsekvent med din Gua Sha-rutine.

Konklusjon

Nå som vi har sett på Gua Sha og lymfedrenasje, har vi sett at disse metodene kan være kraftfulle verktøy i reisen for bedre hudhelse, fra innsiden og ut. Disse teknikkene handler om mer enn overfladisk skjønnhet - de påvirker kroppens grunnleggende funksjoner, fra økt blodsirkulasjon til stimulering av immunforsvaret.

Gua Sha har vist seg å bidra til å forbedre hudens utseende og følelse gjennom forskjellige mekanismer, inkludert å øke mikrosirkulasjonen, stimulere kollagen- og elastinproduksjon, og fremme lymfesirkulasjon. Dette kan bidra til å redusere hevelser, fine linjer og rynker, og kan til og med hjelpe de med mer sensitive eller betente hudtilstander.

På samme måte bidrar lymfedrenasje til kroppens naturlige detox-prosesser, hjelper til med å fjerne avfallsstoffer, og styrker immunforsvaret - alle viktige aspekter for å opprettholde en sunn, glødende hud.

Det er viktig å huske at alle har forskjellig hud, og resultatene vil variere. Det kan ta tid å se forbedringer, men med tålmodighet og konsistens kan Gua Sha og lymfedrenasje gi betydelige fordeler for huden din.

Til slutt handler hudpleie om mer enn bare produkter vi smører på huden vår - det handler om hvordan vi behandler hele kroppen vår, fra hva vi putter i den, til hvordan vi støtter dens naturlige funksjoner. Og her har Gua Sha og lymfedrenasje mye å tilby. 

Les mer om Gua Sha og dens fordeler:

Silkemyk logo i farge sort.
Tilbake til bloggen