Silkemyk Gua Sha sett sammen med 2 oljeflasker.

Hvordan bruke Gua Sha for å oppnå en sunn og glødende hud

Hvordan bruke Gua Sha for å oppnå en sunn og glødende hud

Gua Sha har en rekke fordeler innenfor hudhelse, og er et enkelt skjønnhetsverktøy å bruke. Gua Sha stammer fra en eldgammel massasjeteknikk som har blitt brukt innen kinesisk medisin i over 2000 år. Det er blitt en populær teknikk over hele verden for sine fantastiske fordeler, inkludert å fremme en strammere hudstruktur, redusere stress, forbedre blodsirkulasjonen og med sine mange fordeler - gir en strålende hud på et naturlig vis.

Gua Sha fra silkemyk, sett med gua sha og facial roller

Fordelene med Gua Sha-sett fra silkemyk

Gua Sha er en avslappende skjønnhetsbehandling som vil gjøre en forskjell for huden din ved å løse opp i anspent muskulatur, bidra til å drenere lymfevæske, øke blodsirkulasjonen og virke oppstrammende på huden i ansiktet. Teknikken kan også lindre smerter, redusere hevelser, fjerne giftstoffer fra huden og øke oksygentilførselen, noe som har stor effekt på hudens utseende og helse.

Øker Mikrosirkulasjonen

Gua Sha-massasje øker mikrosirkulasjonen i huden, noe som er positivt for hudens helse. Blodstrømmen bringer med seg næring og oksygen til hudcellene slik at huden får en umiddelbar glød, samtidig som avfallsstoffer fraktes bort. Ifølge en undersøkelse gjort av motemagasinet Vogue, vil du øke mikrosirkulasjonen i ansiktet med opp til 400% ved å bruke din Gua Sha i ett til to minutter hver dag. Dette kan føre til bemerkelsesverdige endringer i din hudhelse.

Forbedrer Hudens Elastisitet

Gua Sha og Facial roller er gode verktøy for å gi en fastere og mer elastisk hud. Gua Sha-massasje vil redusere synligheten av store porer, redusere mørke ringer under øynene og øke kollagen- og elastinproduksjon i huden, som gir strammere hud. Du kan bruke Gua Sha på hele kroppen, med spesielt fokus på områder du føler har mye spenninger, knuter, slapp hud og/eller cellulitter.

Stimulerer Lymfesystemet

Lymfesystemet vårt har en viktig jobb, nemlig å frakte rundt lymfe. Lymfe er en væske som inneholder hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Et velfungerende lymfesystem er altså veldig viktig for helsen, og her vil Gua Sha-massasje bidra positivt.

Gua sha lymfedrenasje ansiktsbehandling, Akne, Rødhet

Hvordan bruke Silkemyk´s Gua Sha-sett

I settet fra silkemyk.no får du med både en Gua Sha stein av rosekvarts, spesialformet for optimal ansikts-massasje og en facial-roller. Ved å bruke begge disse skjønnhetsverktøyene riktig, vil du kunne oppnå gode, helsefremmede og synlige resultater. Her er hvordan vi i silkemyk anbefaler deg å bruke settet:

1. Forberedelse

For å begynne med Gua Sha-massasje, bør du rengjøre huden din grundig med en vanlig ansiktsrens - slik at du har en ren overflate å jobbe med.

2. Påføring av olje, serum eller fuktighetskrem

Deretter påfører du litt olje, et serum eller en rik fuktighetskrem på huden. Dette er fordi det hjelper Gua Sha-steinen til å gli lettere over huden og gjør det enklere for Gua Sha-steinen å massere muskler og vev uten hindringer. Du kan bruke hvilket som helst produkt for dette, men det er best å bruke et produkt som tilfører fuktighet og som er lett absorbert av huden.

3. Teknikken ved bruk av Gua Sha

Grip steinen og gli den langs huden med et fast, men forsiktig trykk mot huden. Begynn ved nakken og jobb deg oppover, med bevegelser som går ut mot lymfeknutene. De sitter særlig i halsen og ved ørene.

Du kan også lære mer om hvordan du bruker gua sha på vår instruksjonsvideo her: 

 

4. Facial-roller - beroliger og nedkjøler

Etter massasjebehandling med Gua Sha-steinen, kan du gjerne gå over med medfølgende facial-roller for å kjøle ned og berolige huden etter massasjen. For å optimalisere effekten av restitusjonen med facial roller, kan du legge den i kjøleskapet eller fryseren et par minutter før bruk - slik at det får en nedkjølende effekt.

Du kan også bruke facial roller for å massere inn serum som ligger i typiske sheet-masks, eller alene for å kun kjøle ned betent eller hoven hud. Mange bruker facial-roller til å bli kvitt poser eller mørke ringer rundt øynene om morgenen.

5. Etter behandlingen

Etter du har gjennomført behandlingen, kan du tørke vekk eventuell overflødig produkt på huden, før du avslutter hudrutinen din som du pleier. Avslutt deretter med å rengjøre både din Gua Sha-stein og facial-roller for å hindre bakterievekst ved oppbevaring.

Facial roller fra silkemyk

Gua Sha for ulike hudproblemer

Reduserer rynker og aldringstegn

Gua Sha vil gi hudcellene dine mer næring og stimulere nervesystemet slik at kroppen får hvile. Gua Sha-massasje vil derfor løse opp spenninger i muskulaturen i ansiktet, noe som er en vanlig faktor for rynker og aldringstegn. Muskler som er avslappet vil bidra til å motvirke rynker og fine linjer - og dette på en helt naturlig måte!

Behandle sensitiv hud

Sliter du med sensitiv hud, rosacea eller sprengte blodkar i ansiktet? Vi anbefaler at du legger ansiktsrullen din i kjøleskapet i noen minutter før behandling - slik at den er god og kjølig. Rull så forsiktig over huden din med et lett trykk for å kjøle ned og berolige huden din. Dette vil dempe hevelser og betennelse, og gi huden din en ny glød og styrke sensitiviteten.

Behandle og forebygge akne

Ved å massere ansiktet rundt området med akne vil blodsirkulasjonen i huden øke, noe som vil ha en positiv effekt på området med akne. Når blodsirkulasjonen økes, vil huden lettere få tilgang til oksygen og næring og vil også ha lettere for å kvitte seg med slaggstoffer og døde hudceller. Dette vil gjøre at huden lettere kvitter seg med hudormer og kviser. Porer blir mindre synlige, og urenheter i huden som akne og kviser reduseres.

Konklusjon

Gua Sha, en teknikk som har blitt populær globalt for dens unike fordeler, som inkluderer å fremme fastere hud, redusere stress, forbedre blodsirkulasjonen, og fremme en strålende glød.

Fordelene ved Gua Sha inkluderer avspenning av muskler, drenering av lymfevæske, forbedret blodsirkulasjon, og strammere hud. Teknikken kan også bidra til å lindre smerter, redusere hevelser, eliminere giftstoffer fra huden, og øke oksygentilførselen - alle viktige aspekter for en sunn hud.

Gua Sha øker mikrosirkulasjonen i huden, noe som er gunstig for hudens helse. Økt blodstrøm bringer næring og oksygen til hudcellene, noe som gir en øyeblikkelig glød. En studie fra Vogue antyder at ved bruk av Gua Sha i ett til to minutter hver dag, kan mikrosirkulasjonen i ansiktet økes med opptil 400%, noe som kan resultere i bemerkelsesverdige forbedringer i hudhelsen.

Gua Sha og Facial roller er gode verktøy for å oppnå fastere og mer elastisk hud. Ved å redusere synligheten av store porer, redusere mørke ringer under øynene, og øke produksjonen av kollagen og elastin i huden, kan Gua Sha bidra til en strammere og mer ungdommelig hud. Det er også et viktig verktøy for å stimulere lymfesystemet, noe som er avgjørende for vår generelle helse.

Å bruke Gua Sha er enkelt. Begynn med å rengjøre huden grundig. Påfør deretter litt olje, serum, eller en rik fuktighetskrem på huden for å hjelpe Gua Sha-steinen til å gli lettere over huden. Hold steinen og gli den langs huden med et fast, men forsiktig trykk, og arbeid fra nakken og oppover, med bevegelser som går ut mot lymfeknutene.

Etter behandlingen med Gua Sha-steinen, kan du gjerne gå over med en facial-roller for å berolige og kjøle ned huden. For å maksimere restitusjonseffekten, kan du legge den i kjøleskapet eller fryseren noen minutter før bruk.

Gua Sha kan også brukes til å behandle forskjellige hudproblemer. Det kan bidra til å redusere rynker og andre aldringstegn, berolige sensitiv hud, og behandle og forebygge akne. Ved regelmessig bruk kan du forvente å se en reduksjon i fine linjer og rynker, forbedret hudtone og struktur, og en økning i hudens fasthet og elastisitet.

I konklusjon er Gua Sha et effektivt og enkelt skjønnhetsverktøy for å oppnå sunn og glødende hud. Denne gamle kinesiske teknikken har mange fordeler, og ved regelmessig bruk kan du forvente å se merkbare forbedringer i hudens utseende og helse.

 

 

Les mer om Gua Sha og dens fordeler:

 

 

Tilbake til bloggen