Silkemyk Shoot Spania, IPL og Led Maske

Myter og sannheter om hårfjerning med IPL-laser

Har du lyst til å prøve hårfjerning med IPL-laser, men er usikker på grunn av ulike utsagn du har hørt? Det finnes mange myter rundt IPL-hårfjerning, men det meste bunner i uvitenhet og lite erfaring med metoden. I dette innlegget skal vi derfor ta for oss ulike myter og sannheter om hårfjerning med IPL-teknologi.

Myter om hårfjerning med IPL-laser

Vi begynner med å ta for oss noen myter om hårfjerning med IPL-laser som er ganske utbredt, men som ikke er sanne. Dette er myter som skaper frykt og tvil, uten god grunn.

1. Hårfjerning med IPL-laser kan forårsake hudkreft

Myte: Det er folk som tror at hårfjerning med laser forårsaker hudkreft, fordi de anser det som en ganske aggressiv metode for å fjerne hår. Denne typen hårfjerning ødelegger kun hårsekkene, og er veldig skånsom mot huden. IPL hårfjerneren fra Silkemyk er designet for hjemmebruk og vil ikke skade huden din så lenge du bruker den korrekt.

Bivirkninger forekommer sjeldent, dersom håndsettet benyttes som anbefalt. Vanlige reaksjoner etter behandling kan likevel være rødhet og hevelse, men disse symptomene avtar som oftest like etter behandlingen. IPL-laseren er klinisk testet og helt trygg.

2. Hårfjerning med IPL-laser er svært smertefullt

Myte: Hårfjerning med IPL-laser er ikke smertefullt så lenge alt gjøres riktig og du velger riktig intensitetsnivå. Man kjenner en svak varme i huden, men dette er ikke smertefullt eller farlig i det hele tatt. Det eneste som kan føre til ubehag når man bruker en IPL hårfjerner er hvis man bruker den over områder med mye pigment. Dette er fordi huden vil absorbere lysglimtene på et dypere nivå, noe som kan føre til irritasjon i huden. Husk derfor å aldri bruke IPL-laser på tatoveringer, føflekker eller andre områder på huden med mye pigment.

Silkemyk

3. Hårfjerning med IPL-laser er veldig dyrt

Myte: Det kan føles som at hårfjerning med IPL-laser er dyrt akkurat i det man kjøper produktet, men husk at dette er en engangssum - og laseren varer i 10 år ved riktig bruk.

Ved å bruke andre hårfjerningsmetoder må man kjøpe forbruksvarer som koster mindre, men som må kjøpes ofte. Bare tenk så mye penger mange bruker på hårfjerningskremer, voksstrips, barberhøvler og barberblader. For ikke å snakke om kostnadene med aftershavegelé, barberskum og barberingsoljer for å unngå røde nupper, sår og sensitiv hud, kløe og tørr hud.

4. Hårfjerning med IPL-laser tar for mye tid

Myte: I snitt bruker man ca 20 minutter i uka på å fjerne hår med vår IPL-laser. De første tolv ukene bør man gjøre behandlingen én gang i uken til man oppnår optimalt resultat. Etter dette holder det med en touch up én gang hver 2. måned. I løpet av 10 år vil det bli bare 20 timer. Sammenlignet med for eksempel barbering så sparer man 153 timer på de 10 årene. Det tilsvarer faktisk litt over 4,5 arbeidsuker!

Les også: IPL hårfjerning med laser VS barbering. Her regner vi ut hvor mye tid og penger du faktisk sparer på å bytte ut barberhøvelen med vår IPL-laser.

5. Hårfjerning med IPL-laser er bare for kvinner

Myte: På ingen måte! Hårfjerning med IPL-laser er genialt for menn og gir gode resultater. Hvor mange er ikke lei av at nakkehårene vokser ut superraskt og ødelegger hele frisyren? Eller ønsker du å fjerne hår på brystkassa eller armhulene, men synes hårfjerning med voks er utrolig smertefullt? Gutta - ikke vær redd for å investere i Silkemyk sin IPL-laser! Vi har den til og med i sort.

Mange tyr til hårfjerning med IPL-teknologi på grunn av den konstante irritasjonen av huden når du barberer. Det er ingen tvil om at sår hud, inngrodde hår og røde nupper kan være sjenerende både for kvinner og menn. Mange ønsker også å redusere hårvekst på grunn av hygieniske årsaker. Faktisk så er svetteproduksjonen forbundet med hårsekkene. Dette betyr at du kan redusere mengden med svette som utskilles ved å fjerne uønsket hårvekst. Så for å konkludere: IPL-laser er definitivt for menn!

Vår IPL-laser i to ulike farger til både kvinner og menn

Sannheter om hårfjerning med IPL-laser

Det finnes også mange sannheter rundt hårfjerning med IPL-laser som det er greit å få svart på hvitt først som sist. Her kommer noen sannheter du bør vite om.

1. Det er ikke noe vits i å bruke IPL-laseren mer enn én gang i uka

Sannhet: IPL fungerer ved at lyspulsene fra IPL hårfjerneren treffer melaninet i håret under huden. Det hvite lyset blir så absorbert av hårsekkene. Varmen fra lysenergien setter aktive hårstrå i dvalemodus, noe som betyr at nye hårstrå ikke vokser ut. Fordi hår vokser i sykluser og veksler mellom å være aktive og passive, stopper lyspulsene kun aktive hårstrå. Fordi IPL-behandlingen bare er effektiv i den aktive vekstfasen til håret ditt er det ikke noe poeng i å benytte IPL hårfjerneren mer enn én gang i uken.

2. Gravide og mødre som ammer kan ikke bruke IPL til hårfjerning

Sannhet: Vår IPL-laser er ikke testet for bruk under graviditet eller amming, og bør derfor ikke benyttes. Silkemyk har blitt utviklet i samarbeid med ledende hudspesialister, og de har frarådet bruk av IPL eller andre lysbaserte hårfjerningsmetoder under graviditet eller amming, som en forholdsregel for å unngå eventuelle bivirkninger.

3. Man kan ikke bruke IPL hvis man tar sol

Sannhet: For å beskytte huden mot uønskede skader, må du vente minst to uker før du utfører en IPL-behandling etter du har tatt solarium. Når du har utført en IPL-behandling, må du vente minst 48 timer før du eksponerer et behandlet område for sol. Hensikten med denne forhåndsregelen er å forsikre seg at huden ikke er solskadet. Aldri benytt IPL-håndsettet dersom du er solbrent da det kan medføre bivirkninger.

Sånn - det var det. Vi håper du føler en større trygghet rundt bruk av IPL-laser etter dette innlegget! Hvis du i tillegg er en av dem som er lei av nupper i huden og inngrodde hår etter hårfjerning så bør du investere i en IPL hårfjerner. Du kommer ikke til å angre!

Tilbake til bloggen